contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Peste Cu Mustar (fish Fillet With Mustard)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
de peste doua saptamini postarea asta isi asteapta cuminte si nerevoltata rindul,dar cum sa fac,am ajuns la vorba aia a lui stanescu care suna cumva asa:"soldatul,ca si poetul,nu are viata personala"(acuma nu stiu cu care ma identific,abilitatile atit pentru una cit si pentru cealalta imi sint limitate,dar ele exprima cumva iuresul zilnic al activitatilor in care sint cuprinsa si pe care trebuie sa le rezolv cel mai des la minut).in fapt,un scolar (care tine totusi de viata personala!:)) si o zi scurtata din ce in ce mai mult de intuneric isi aduc un aport suficient la lipsa mea de pe aici...nu pot posta cu regularitate,de multe ori m-a trasnit chiar si ideea abandonului "coltului" meu virtual.dupa care am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa ma simt silita sa fac ceva aici si in fond,pot posta atunci cind nu sint presata.ca acum,intr-o duminica dimineata,la cafea...cu zorii mijind abia pe la ora 8,printre valuri de ceata ...
...........................................................................................................................
pentru pentru reteta de fata puteti alege orice fel de file de peste gen cod,merlucius,merlan.intimplarea a fost ca eu sa incerc un file de "leu negru",un peste slab pe care am tinut sa-l incerc in ziua respectiva,m-a intrigat tinuta lui bicolora si noutatea,bineinteles...
ingrediente pentru 3 persoane:
1 file de peste de cca 500-600 grame,
1 lingura de smintina,
1lingura de mustar boabe,
sare,piper dupa gust.
pentru garnitura:
100 grame de orez basmati,
3 andive,
500 grame broccoli,
suc de lamiie sau sos de soia.
fileul de peste il asezonam cu sare grunjoasa si piper ,apoi il pensulam cu amestecul obtinut din uniunea mustarului boabe cu smintina,din belsug.tot cu acest amestec pensulam si baza formei termorezistente in care vom transfera pestele.avem grija sa preincalzim cuptorul la 180 grade celsiu si plasam pestele acolo si il lasam cca 15-20 minute,pina cind se rumeneste usor deasupra.in timpul acesta pregatim garnitura:oparim 3 minute broccoli desfacut in buchete in apa clocotita,desfacem andivele in foi si fierbem orezul basmati,spalat bine ,in 5-6 ape,cca 10 minute(asta din momentul fierberii),la foc mic si acoperit.il luam de pe foc si il lasam acoperit apoi inca 10-15 minute ,dupa care il rascolim cu furculita sa se aranjeze bob cu bob.in acest moment putem monta si farfuria,alternind pe aproximativ jumatate din ea frunze de andiva cu buchetele de conopida(pe care le stropim cu suc de lamiie si/sau sos de soia,dupa bunul plac),2-3 linguri de orez si fileul de peste desupra sau in imediata vecinatate.sa aveti pofta!
enjoy!