File De Peste Cu Mustar (fish Fillet With Mustard)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...........................................................................................................................
pentru pentru reteta de fata puteti alege orice fel de file de peste gen cod,merlucius,merlan.intimplarea a fost ca eu sa incerc un file de "leu negru",un peste slab pe care am tinut sa-l incerc in ziua respectiva,m-a intrigat tinuta lui bicolora si noutatea,bineinteles...
ingrediente pentru 3 persoane:
1 file de peste de cca 500-600 grame,
1 lingura de smintina,
1lingura de mustar boabe,
sare,piper dupa gust.
pentru garnitura:
100 grame de orez basmati,
3 andive,
500 grame broccoli,
suc de lamiie sau sos de soia.
fileul de peste il asezonam cu sare grunjoasa si piper ,apoi il pensulam cu amestecul obtinut din uniunea mustarului boabe cu smintina,din belsug.tot cu acest amestec pensulam si baza formei termorezistente in care vom transfera pestele.avem grija sa preincalzim cuptorul la 180 grade celsiu si plasam pestele acolo si il lasam cca 15-20 minute,pina cind se rumeneste usor deasupra.in timpul acesta pregatim garnitura:oparim 3 minute broccoli desfacut in buchete in apa clocotita,desfacem andivele in foi si fierbem orezul basmati,spalat bine ,in 5-6 ape,cca 10 minute(asta din momentul fierberii),la foc mic si acoperit.il luam de pe foc si il lasam acoperit apoi inca 10-15 minute ,dupa care il rascolim cu furculita sa se aranjeze bob cu bob.in acest moment putem monta si farfuria,alternind pe aproximativ jumatate din ea frunze de andiva cu buchetele de conopida(pe care le stropim cu suc de lamiie si/sau sos de soia,dupa bunul plac),2-3 linguri de orez si fileul de peste desupra sau in imediata vecinatate.sa aveti pofta!
enjoy!