File De Peste Cu Ciuperci Si Cascaval
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 kg file de peste
500 g ciuperci champignon
250 g cascaval – ras
ulei
50 ml vin alb
1 lamaie
PREPARARE:
Peste spalat bine il punem in tava de cuptor. Asezonam cu sare si piper. Il stropim cu ulei, vin si putina apa, apoi stoarcem sucul de la 1/2 lamaie. Punem si felii de lamaie in sos, apoi acoperim cu o folie de staniol. Punem pestele in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20 minute. In acest timp taiem felii ciupercile, Incingem intr-o tigaie mare ulei, calim putin 2 catei de usturoi, apoi ii scoatem si calim ciupercile.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem pestele din cuptor si il acoperim cu ciuperci, apoi cu cascaval ras.
Dam iar la cuptor pentru inca 5 minute, pana se topeste cascavalul bine.
Servim pestele imediat, cu garnitura, in functie de gusturi.
Pofta buna!