File De Merluciu La Cuptor Cu Vin Si Legume
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aseara aveam niste file de peste dezghetat si a trebuit sa improvizez ceva la cuptor, deoarece era un meci excelent la Mondiale (Spania-Honduras) si vroiam sa-l vad si sa am si mancarea gata.
Asha ca am luat o tava, am spalat fileurile si le-am dat cu condimente pentru peste apoi am turnat niste ulei de masline si 2 cani de vin si l-am dat la cuptor 1/2 ora. Am vazut si meciul cu un sprit in mana (facut din ce a mai ramas din vinul alb pentru peste, cu ceva apa minerala) si am avut si o cina delicioasa si sanatoasa.
Asadar aveti nevoie de:
- fileuri de merluciu spalate(sau orice alt file)
- condimente pentru peste(fie le cumparati la plic fie le faceti acasa combinand busuioc, cimbru, enibahar, patrunjel)
- vin alb demisec
- ulei de masline
- o ceapa taiata mare
- 1 ardei taiat pe lungime
- 3 rosii taiate felii
- 3 catei de usturoi zdrobit(care ii adaugati la sfarsit, pentru a nu mirosi prea tare in casa)
- felii de lamaie
1. Dati fileurile de peste cu condimente pe toate partile. Apoi asezati-le intr-o tava non stick (preferabil) .
2. Turnati 3 linguri de ulei, asezati si legumele peste peste si turnati si vinul.
3. Dati la cuptor 1/2 ora sau mai mult, daca doriti o crusta crocanta. La sfarsit adaugati si usturoiul.
4. Serviti cu felii de lamaie, o salata sau cu cartofi noi natur.
Pestele a iesit delicios si chiar si Olguta (pisicuta noastra zvapaiata) a mancat cateva bucatele, cu condimente cu tot.
POFTA BUNA!!!