File De Merluciu Cu Harissa Si Apa De Trandafiri
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O nouă rețetă inspirată din cartea lui Yotam Ottolenghi, Jerusalem. Este un fel de mâncare nord-african, iute și fin aromat. Dacă nu vă place iute, puteți să înlocuiți harissa (care este o pastă de ardei iute) cu pastă de ardei dulce. Harissa si apa de trandafiri se găsește în supermarket-uri la raionul de sosuri sau produse internaționale, depinde de magazin. Restul de apă de trandafiri o puteți folosi ulterior la diferite deserturi și prăjituri.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
-4 fileuri de merluciu
-2 linguri de harissa (pastă de ardei iute)
-o linguriță de chimion măcinat
-o lingură cu vârf de făină
-o ceapă mare tocată mărunt
-100 ml oțet de vin roșu
-un vârf de cuțit de scorțișoară
-1 1/2 linguriță miere
-o lingură apă de trandafiri
-60g stafide (opțional)
-sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Sărați fileurile de pește, presărați-le cu chimion și ungeți-le cu o lingură de harissa. Lăsați-le la marinat timp de 2 ore, la rece.
1.Sărați fileurile de pește, presărați-le cu chimion și ungeți-le cu o lingură de harissa. Lăsați-le la marinat timp de 2 ore, la rece.
2.Treceți fileurile prin făină, scuturați-le să înlăturați excesul și prăjiți-le în 2 linguri de ulei, câte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateți-le din tigaie și păstrați-le la cald.Dacă e nevoie, prăjiți-le în tranșe.
3.În aceeași tigaie, adăugați ceapa tocată și rumeniți-o la foc mediu, apoi adăugați restul de harissa, oțetul, scorțișoara, jumătate linguriță de sare, piper după gust și 300 ml apă.Lăsați să fiarbă la foc mic circa 10-15 minute până ce sosul se îngroașă.
4.Adăugați mierea, apa de trandafiri și stafidele și mai lăsați să fiarbă ușor 2 minute.Gustați și asezonati dacă mai este nevoie și puneți peștii la loc în tigaie și încălziți-i împreună cu sosul, cam 2-3 minute.
Poftă bună !