contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Merluciu Cu Harissa Si Apa De Trandafiri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O nouă rețetă inspirată din cartea lui Yotam Ottolenghi, Jerusalem. Este un fel de mâncare nord-african, iute și fin aromat. Dacă nu vă place iute, puteți să înlocuiți harissa (care este o pastă de ardei iute) cu pastă de ardei dulce. Harissa si apa de trandafiri se găsește în supermarket-uri la raionul de sosuri sau produse internaționale, depinde de magazin. Restul de apă de trandafiri o puteți folosi ulterior la diferite deserturi și prăjituri. 

INGREDIENTE:
 -4 fileuri de merluciu
 -2 linguri de harissa (pastă de ardei iute)
 -o linguriță de chimion măcinat
 -o lingură cu vârf de făină
 -o ceapă mare tocată mărunt
 -100 ml oțet de vin roșu
 -un vârf de cuțit de scorțișoară
 -1 1/2 linguriță miere
 -o lingură apă de trandafiri 
 -60g stafide (opțional)
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Sărați fileurile de pește, presărați-le cu chimion și ungeți-le  cu o lingură de harissa. Lăsați-le la marinat timp de 2 ore, la rece. 

 2.Treceți fileurile prin făină, scuturați-le să înlăturați excesul și prăjiți-le în 2 linguri de ulei, câte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateți-le din tigaie și păstrați-le la cald.Dacă e nevoie, prăjiți-le în tranșe.
 3.În aceeași tigaie, adăugați ceapa tocată și rumeniți-o la foc mediu, apoi adăugați restul de harissa, oțetul, scorțișoara, jumătate linguriță de sare, piper după gust și 300 ml apă.Lăsați să fiarbă la foc mic circa 10-15 minute până ce sosul se îngroașă.
 4.Adăugați mierea, apa de trandafiri și stafidele și mai lăsați să fiarbă ușor 2 minute.Gustați și asezonati dacă mai este nevoie și puneți peștii la loc în tigaie și încălziți-i împreună cu sosul, cam 2-3 minute.
 5. Serviți cald sau la temperatura camerei, presărați cu pătrunjel verde tocat.


 Poftă bună !