contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Macrou Cu Sos Romesco

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sosul romesco este un sos specific Cataloniei unde este folosit frecvent.O variantă gustoasă şi sănătoasă de a pregăti orice peşte alb şi chiar pui.Am aflat de curand de acest sos si cum aveam doua macrouri am zis sa-l incerc.Rezultatul mi-a placut. Gustos si mediteranean! Pacat ca pestele n-a fost si el mediteranean.De cand am fost in Grecia mi-e gandul doar la barbun.

INGREDIENTE:
-4 fileuri de macrou cu piele cu tot ( 2 buc de macrou)
-3 linguri de ulei de măsline
-100 g migdale
-3-4 căţei de usturoi feliaţi
-o ceapă tocată
-un vârf de cuţit de boia
-o conservă de roşii decojite mărunţite, sau 6 roşii decojite şi tăiate mărunt
-o frunză de dafin
-2 felii de pâine prăjită bine, ruptă în bucăţi mari
-3 linguri de oţet balsamic
-o legătură de pătrunjel tocat
-sare,piper după gust
-3-4 linguri de apă

MOD DE PREPARARE:
1.Se filetează macroul,având grijă să nu rămână oase în carne, se stropeşte cu sare şi zeamă de lămâie şi se lasă deoparte.
2.Într-o tigaie încăpătoare se căleşte uşor usturoiul şi migdalele, după care se dau de-o parte
3.Se căleşte uşor ceapa apoi se adaugă boiaua, roşiile şi frunza de dafin şi se fierb împreună,uşor, 5 minute (10 minute dacă sunt roşii proaspete).
4.Puneţi într-un blender sau robot usturoiul, migdalele, pătrunjelul, pâinea prăjită şi o lingură de apă.Mixaţi până obţineţi o pastă,apoi adăugaţi roşiile împreună cu 2-3 linguri de apă şi oţetul.Gustaţi şi asezonaţi cu sare şi piper
5.Aranjaţi fileurile de peşte într-un vas termorezistent uns cu ulei, repartizaţi deasupra sosul, acoperiţi apoi vasul cu folie de aluminiu şi daţi la cuptorul preîncălzit 180*C pentru 15-20 de minute.După 10 minute scoateţi folia.
6.Serviţi presărat cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună !