File De Crap La Grătar
Sursa File de Crap la grătar
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 bucati file crap
2-3 morcovi
200 gr mazare
200 gr fasole verde
1 telina
1 lamaie,
pudra usturoi,
sare, piper
100-150 gr de unt
Mod de preparare:
Fileurile de crap, se spala, se tamponeaza cu hartie absorbanta, se sareaza, pipereaza, si se pudreaza cu 1-2 lingurite de pudra de usturoi pe ambele parti si se pun pe gratar, mare atentie sa fie facut bine file-ul pentru ca, carnea este grasa si ni se poate face rau.
Legumele pot fi din amestecul mexican sau se pot curata, spala si se incepe taierea legumelor in cubulete mici. Se pun legumele la fiert, cand sunt fierte legumele, se lasa la scurs , dupa care se pune unt in tigaie si se trece la sotarea legumelor, primele se pun morcovul si telina, fasolea verde si mazarea mai tarziu, se sareaza si pipereaza se lasa cam 15 minute dupa care se scot si se aseaza pe platou.
Când treci la decorarea platoului, neaparat să stoarci ½ de lămâie peste peşte şi să decoreazi cu felii de lămâie. O reţetă uşoară, dar şi o mâncare recomandată pentru menţinerea siluetei.
Nota:
Cea mai bună garnitură pentru un peşte la grătar mi se par a fi legumele, asta în cazul în care te-ai săturat de clasicul peşte cu mămăliguţă şi cu mujdei de usturoi. Crap-ul este considerat cel mai bun dintre peşti, are efecte benefice asupra sistemului imunitar. 100 de grame de crap conţin 162 kcal, grasimi: 7.200 grame, proteine: 22.900 grame.