File De Cod Alaska Mediteranean
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
500g. file de cod alaska
4 nectarine coapte
1 grapefruit
1 ceapa rosie mica
1 ardei iute (chili)
1 lingurita miere
rozmarin maruntit
busuioc
piper
sare
patrunjel sau frunze de busuioc,pentru ornat
Mod de preparare:
Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Feliile de grapefruit se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. sucul care se scurge se pastreaza intr-un vas. Pulpa de grapefruit se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grapefruit -ul si cu bucatelele de nectarine.
Pestele se spala, se usuca, se sareaza , se pipereaza din plin si se frige cateva minute intr-o tigaie teflonata in putin ulei de masline.
Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfruit, se mai stoarce sucul de la inca o nectarina, se adauga putina sare,chili si o lingurita de miere , se amesteca bine si rezulta un sos delicios.
Codul se aseaza pe un platou de servit, se adauga peste el amestecul de fructe si se stropeste cu sos.
Pofta buna !:)