File De Biban In Crusta De Migdale Si Salsa Verde
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Simplu, răcoritor și gustos ! E drept că e cam văratica pentru perioada asta a anului, dar pepenele galben poate fi înlocuit cu pere de exemplu sau putem face orice altă salată sau sos cu avocado, care vă place.Sau fără avocado, doar cu verdețuri, usturoi,capere.Până una alta însă iată ce vă propun eu :
INGREDIENTE:
-6 fileuri de biban
-6 fileuri de biban
-4
linguri de pesmet
-4
linguri de fulgi de migdale
-2
linguri de parmezan ras
-un ou
batut
-2
linguri de făină
-sare,piper dupa gust
Ptr
salsa verde:
-1/2
pepene galben
-un
avocado
-zeama
de la o limetă sau lamaie
-un
cățel de usturoi
-1/4
linguriță ardei cayenne sau altă boia iute
-2
linguri ulei de măsline
-sare,piper dupa gust
-o legătură
de mărar verde tocat
1.Se
pregătește întâi salsa : se taie cubulețe cu latura de aproximativ un cm,
pepenele verde, apoi avocado,se stropește cu zeama de la o limetă sau de la o
lămâie mică, având grijă ca avocado să fie bine cuprins de zeama de lămâie,
pentru a nu se oxida.Se asezonează cu sare,piper și praf de ardei iute
cayenne.Se presară cu jumătate din legătura de mărar verde tocat, se toarnă și
uleiul și se amestecă ușor.Se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece.
2.Intretimp
pregătim fileurile de pește pane: le tamponam cu hârtie absorbantă pentru a
înlătura excesul de apă, apoi le dăm prin făină, ou bătut și pesmet amestecat
parmezan ras și fulgi de migdale.
3.Prăjim fileurile în ulei ,ca orice pane,
până sunt frumos rumenite, sau le putem coace în cuptor,puse pe o tavă tapetată
cu hârtie de copt și sprayate cu ulei.
Poftă
bună !
Sfat :
Înainte de a pune salsa la frigider, puneți sâmburele de avocado în salată și
apoi acoperiți cu folie alimentară.Sâmburele va întârzia oxidarea cubulețelor
de avocado.Sfatul este valabil ori de câte ori folosiți avocado, la guacamole
sau alte salate.