contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficatei Marocani Cu Couscous

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
  Acu" ceva timp am gasit pe culinar.ro reteta de "ficatei libanezi" executata de Dana, dupa reteta data de Sarah. Excelenti ficateii preparati asa, si sosuletul, o nebunie. Pornind de la aceasta reteta, am facut ficatei "marocani", pt ca in loc de all-spices am adaugat amestecul de condimente de la Sonnentor, Nopti orientale (Maroccan Nights Spice Mix) care se gaseste la Bioplant sau in alte magazine bio si care contine : piper negru, coriandru, cuisoare, scortisoara, chimen, menta, cardamom si coaja de lamaie.
Photobucket
  Am urmat pasii retetei : am incins 3 lg ulei de masline intr-o tigaie, am pus in mijlocul ei o ceapa taiata in 4, si in jurul ei, ficateii.
Photobucket
 Am presarat condimentele amintite mai sus, din abundenta, si am lasat ficateii sa se prajeasca bine, intorcandu-i o singura data.
  Intre timp am stors o lamaie, am floscotit ( vorba lui Dana) 2 catei de usturoi, le-am amestecat si am potrivit de sare. Trebuia sa pun ardei iute, n-am avut, deci n-am pus.
Photobucket
 Cand ficateii erau gata, prajiti, am oprit focul, am turnat amestecul de mai sus si am lasat acoperit aproape 10 minute, timp in care aromele s-au imbinat.
   Cat timp aromele se imprieteneau in tigaie, am pregatit couscous-ul : am masurat 160 g couscous, am turnat peste 200 ml apa clocotita  ( sarata si cu ulei), am acoperit, am lasat sa se umfle, si cand apa a fost complet absorbita, am adaugat niste unt si am amestecat cu furculita.
Photobucket
   Si aici aranjamentul final ( sper sa nu vada soacra ca i-am rupt panselutele :))))
Photobucket
  O reteta cu iz oriental, condimentele de la Sonnentor sunt de nota 10... o sa ma mai aprovizionez de la ei :)

Articol recomandat de http://silvia-unaalta.blogspot.com/2009/10/ficatei-marocani-cu-couscous.html