Ficatei In Sos De Iaurt
Sursa Ficatei in sos de iaurt
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cred ca nu toata lumea iubeste ficateii, iar printre cei care ii evita se numara si fiul meu. Fiica-mea
n-are nicio problema, in schimb el ii detesta. Cu cateva saptamani in urma am descoperit ca pot sa il pacalesc preparand ficateii in alt mod decat era el obisnuit, iar pacaleala inca tine. Asa ca daca aveticopilasi si nu numai mofturosi, va recomand sa ii incercati si cine stie, poate tine si la voi.
n-are nicio problema, in schimb el ii detesta. Cu cateva saptamani in urma am descoperit ca pot sa il pacalesc preparand ficateii in alt mod decat era el obisnuit, iar pacaleala inca tine. Asa ca daca aveti
Ingrediente:
- 700 g ficatei de pui
- 2 salote potrivite
- 1 lgt ulei
- 50 ml vin
- 450 g iaurt gras
- 1 galbenus
- 2 lg marar tocat
- 1 varf lgt piper
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt usturoi granulat
- ......
- 300-400 ml lapte
Cum procedam:
1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).
2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.
3. Scoatem ficateii din lapte, ii pune in tigaie, ii lasam doua minute, apoi ii intoarcem pe partea cealalta. Punem capacul si lasam maxim 8 minute (verificati daca sunt fierti).
4. Amestecam galbenusul cu iaurtul (eu am amestecat doar cu jumatate, dar am constatat ca nu e de ajuns si am mai adaugat iaurt:) si turnam compozitia peste ficatei, mai lasam 3-5 minute, amestecand continuu.
5. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute apoi adaugam usturoiul granulat si mararul tocat.
Nota!
Tineti cont sa stingeti focul mai devreme in cazul in care folositi vas cu fund dublu - eu am am uitat ca dupa ce opresc focul tigaia mea inca mai "functioneaza" si sosul s-a cam uscat. :(