contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficatei De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ador ficateii, sub orice forma. Fiind foarte ocupata zilele acestea, nu am avut timp sa trec prin bucatarie, asa ca am comandat ficatei la un restaurant. Nu mi-au placut deloc, erau foarte seci si amari. Pentru ca am ramas cu pofta, m-am decis sa mi-i fac singura si sa va arat si voua reteta. Este foarte simpla, rapida si gustoasa. Multumesc Ioana pentru reteta:)


Ingrediente (2 portii):
250g ficatei de pui
2 cepe
3 catei de usturoi
200ml lapte
40g unt
2 linguri ulei
2 cani de apa
O lingurita cimbru
O lingurita piper
Jumatate lingurita rozmarin
O lingurita boia dulce
2 lingurite vegeta
Patrunjel
Mod de pregatire:
Spalati foarte bine ficateii, in mai multe ape. Curatati de grasimi, apoi puneti intr-un bol si acoperiti cu lapte. Dati la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie nonaderenta, puneti ceapa taiata solzisori si caliti-o pana se inmoaie. Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 30 de secunde. Adaugati ficateii scursi bine si prajiti la foc mediu pana se rumenesc. Nu amestecati cu lingura pentru a nu se zdrobi, ci mai degraba scuturati tigaia pentru ca ceapa sa nu se prinda.
Intr-un vas amestecati apa cu condimentele si putina sare si adaugati-o peste ficatei. Lasati la foc mediu pentru 10-15 minute, pana sosul incepe sa scada. Amestecati foarte usor.
Stingeti focul si adaugati patrunjel tocat. Se poate servi cu piure.