FicĂŢei De Pui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu ştiţi ce să gătiţi mâine la cină? Iată o sugestie…
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii (poza 1)
- 600 gr de ficăţei de pui
- un pahar de vin alb
- 3 căţei de usturoi
- bulion
- condimente (maghiran, busuioc, tarhon, chilli, sare, piper, foi de dafin)
- cartofi pentru garnitură
Plan de lucru:
- punem uleiul la încins (poza 2), apoi adăugăm ficaţeii (poza 3). Îi ţinem pe foc până când îşi schimbă culoare (poza 4), iar apoi turnăm vinul (poza 5).
- între timp tăiem cubuleţe cartofii pentru natur şi îi punem într-o oală cu apă (poza 6).
- punem la fiert cartofii în timp ce se prăjesc ficaţeii (poza 7)
- scurgem zeama de la ficaţei (poza 8 ), iar apoi formăm sosul din apă şi ulei (poza 9), adăugăm bulionul (poza 10) şi condimentăm (pozele 11 şi 12). Adăugăm usturoiul pisat (poza 13)
- mai lăsăm 5 minute pe foc (poza 14), iar apoi servim, alături de cartofii natur şi o bucată de gogoşar murat. (poza 15)
Timp de preparare: 60 minute
Preţ: 10 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)