contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficatei De Pui Cu Sos De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ma pregateam sa postez cateva retete specifice de Pasti pe care nu le am pe blog, dar am amanat putin deoarece le-am revazut si pe alte bloguri  asa incat postez ce-am gatit azi. Reteta de mai jos am luat-o dintr-o carte de bucate mai veche a mamei mele. Se face rapid si este foarte gustoasa.

Ingrediente ( 2 portii sanatoase ):

  • 250g ficatei de pui
  • 250g ciuperci de tip champignon
  • 2 linguri unt ( aprox 50g)
  • 200 ml vin alb
  • putin marar proaspat ( eu am pus patrunjel )
  • 1 ceapa mica sau 2 fire ceapa verde
  • sare, piper
  • garnitura: orez fiert in apa cu putina vegeta ( o ceasca de orez la 3 cesti de apa)
  • 100g cascaval ras

Prajim ficateii intr-o lingura de unt la foc mic. Separat intr-o tigaie mai mare prajim ciupercile taiate felii subtiri impreuna cu ceapa .

Cand acestea sunt putin rumenite adaugam vinul, mararul tocat si lasam sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate ( vinul) .

Saram , piperam si adaugam ficateii prajiti cu tot cu untul si zeama din tigaie. 

Udam o ceasca cu apa si o umplem cu orez. Indesam bine , apoi o rasturnam pe farfuria de servit. ( Se considera o ceasca de persoana). Adaugam langa ficateii si ciupercile. Deasupra orezului presaram cascaval ras. 

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com