Ficatei De Pui Cu Sos De Ciuperci

articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente ( 2 portii sanatoase ):
- 250g ficatei de pui
- 250g ciuperci de tip champignon
- 2 linguri unt ( aprox 50g)
- 200 ml vin alb
- putin marar proaspat ( eu am pus patrunjel )
- 1 ceapa mica sau 2 fire ceapa verde
- sare, piper
- garnitura: orez fiert in apa cu putina vegeta ( o ceasca de orez la 3 cesti de apa)
- 100g cascaval ras
Prajim ficateii intr-o lingura de unt la foc mic. Separat intr-o tigaie mai mare prajim ciupercile taiate felii subtiri impreuna cu ceapa .
Cand acestea sunt putin rumenite adaugam vinul, mararul tocat si lasam sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate ( vinul) .
Saram , piperam si adaugam ficateii prajiti cu tot cu untul si zeama din tigaie.
Udam o ceasca cu apa si o umplem cu orez. Indesam bine , apoi o rasturnam pe farfuria de servit. ( Se considera o ceasca de persoana). Adaugam langa ficateii si ciupercile. Deasupra orezului presaram cascaval ras.
PP