Ficatei De Pui Cu Sos Aromat Si Piure De Cartofi Cu Usturoi
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
Pentru cartofi
- 1 capatana de usturoi
- 1 kg cartofi fainosi, decojiti si taiati cubulete
- 200 ml lapte fierbinte
- 50 gr unt
- sare de mare
Pentru ficatei si sos
- 2 linguri ulei de masline piperat
- 400 gr ficatei de pui, spalati
- 30 gr faina faina
- 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
- 200 ml vin rosu
- 200 ml supa de pui
- 1 lingurita praf de rozmarin
- 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece
- frunze de salata, pentru servire
Preparare
- Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.
- Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.
- Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.
- Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.