Ficatei De Pui Cu Ciuperci Si Smantana La Tigaie
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 kg ficatei de pui (bine spalati si curatati)
500 g ciuperci proaspete
1 legatura de ceapa verde tocata
1 legatura de marar tocat
300 g smantana
3-4 catei de usturoi zdrobiti
sare si piper
mamaliga
Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui.
Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse.
Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic.
Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati marunt se pun si ei peste ciupercute si ficatei.
Smantana in care am adaugat, in prealabil, putin sos din tigaie,am omogenizat-o bine si apoi am turnat-o peste preparat.Am lasat putin sa fiarba si apoi am adaugat ceapa verde si mararul taiate fin .
Sosul este delicios,gust de ceapa verde,smantana,marar...!:)
Serviti fierbinte cu mamaliga vartoasa si un pahar de vin alb.:)
Pofta buna !