contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficăței De Iepure în Sos De Vin Roșu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ficățeii de iepure în sos de vin roșu și oțet balsamic de smochine sunt o delicatesă în gastronomia franțuzească.
Preparatul e foarte rafinat, foarte gustos și dietetic.
Și cum sezonul de vânătoare la iepuri începe acușica, adică pe 1 noiembrie, vă puteți bucura de această rețetă, mai ales dacă stocați ficații de la mai mulți iepuri împușcați în timpul sezonului.

Ingrediente pentru 2 porții:
6 ficăței de iepure
¼ ceapă roșie mare
50g de bacon mărunțit
100ml vin roșu demisec
4-5 roșii uscate, tăiate felii subțiri
1 linguriță de oțet balsamic de smochine
1 lingură de ulei de măsline
50g de unt
4 felii de pâine prăjită
Cimbru proaspăt sau uscat
Sare și piper după gust
200g de ciuperci (la alegere) pentru garnitură

Preparare:
Am spus de mai multe ori, că atunci când dorim să facem ficat, indiferent de care o fi, lăsați-l peste noapte într-un bol cu lapte. Devine astfel mai delicat și mai puțin ”ațos”! Iar pentru mai multă frăgezime (ficatul prin prăjire devine cam uscat), prăjim bacon împreună cu ficatul.
Restul e floare la ureche...!
Tocăm ceapa mărunt și o călim într-o tigaie în care am topit untul, până devine sticloasă. Adăugăm baconul și ficățeii peste ceapa călită și îi rumenim pe ambele parți la foc mediu. Abia acum îi putem condimenta cu sare și piper. Nu înainte, pentru că ficatul se întărește și se usucă dacă sarea este pusă pe el atunci când e crud!
Turnăm vinul roșu și lăsăm să fiarbă la foc mare până se evaporă alcoolul, apoi se reduce focul și lăsăm să scadă ”sosul”. Puteți adăuga acum roșiile uscate (pentru un gust mai plăcut și dulce-acișor) și tăiate în feliuțe subțiri, precum și cimbrul.
La sfârșit, adăugați de oțetul balsamic de smochine (are o aromă splendidă), amestecați sosul și puteți adăuga încă puțin unt, pentru a face sosul mai cremos. Asezonați cu sare și piper, după gust.
După ce scoateți ficățeii din tigaie, reduceți sosul prin fierbere la foc mare, până scade și se îngroașă sau adaugați puțin amidon dizolvat în apă.
Serviți ficățeii pe feliile de pâine prăjită, stropiți-i cu sosul franțuzesc și adăugați o garnitură adecvată. Iepurii fiind sălbatici, eu am folosit ciuperci de pădure. Pentru că ”rimează”! *=P~ drooling



Ficăței de iepure în sos de vin roșu... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE: