Ficatei Cu Sos Alb Din Lapte
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 kg ficatei de pui
700 ml lapte
1 ceapa mare
usturoi
2 linguri faina
sare
ulei
PREPARARE:
Se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de teflon (mai maricica) se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca pana devine transparenta. Se pun apoi ficateii peste ceapa si se prajesc putin pe ambele parti. Cand sunt gata, se toarna laptele si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se prepara rantasul din faina si cateva linguri de lapte si se adauga peste sosul din tigaie amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da jos de pe foc, se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. La final se presara patrunjel verde tocat.
Am servit cu piure de cartofi, dar merge foarte bine si cu mamaliguta.
Hi,hi, am uitat sa pun patrunjelul..:)
POFTA BUNA !