contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficatei Cu Mamaliguta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O mancare care desi foarte gustoasa si hranitoarer cu aport de Fier in organism sunt ficateii cu sos si mamaliguta insa de obieci aceasta mnacrica nu este prea usor de aranjat ca sa fie si apetisanta.iata cum am gasit eu o solutie care sper sa va fie de ajutor atunci cand o veti servi la masa.

Necesarul pentru 3-4 portii mici este : o caserola mica de ficatei de pasre, 1 cepa, 3 graunti de usturoi, 2 linguri de vin rosu, piper negru, sare, ulei, 1 cana de zeama strecurata de la supa de pasare cu legume, 4-5 linguri pline cu pasta de rosii.

Pt.mamaliguta  malai, apa, sare si putin ulei sau unt.

Se pune la calit in 4 linguri d eulei cepa tocata marunt impreuna cu usturoiul ticat si el feliute mici.se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasre cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfrasit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu.mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa.Oprim focul si acoperim.

Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sarein ea , apoi acte putin , ijn ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase.Se adauga sprte sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura m doua.Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron.De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa.In mijloc am pus ficateii cu sos cald.Am decorat cu teci de fasole murat cu sfecla si cu rondele de praz.


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro