Ficăţei Cu Cimbru şi Busuioc
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
600 gr ficat de pui, o ceapă mare, 3 căţei de usturoi, jumătate de lămâie, cimbru, busuioc, 100 ml bulion (sos de roşii), 3-4 linguri de smântână, 4-5 linguri de ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală, se şterge şi se taie julien şi
se pune la călit în ulei, la foc mic, iar când devine sticloasă,
se adaugă ficatul spălat şi
se lasă
puţin la prăjit.
Se adaugă usturoiul curăţat, spălat şi pisat şi
puţină apă şi se lasă la fiert, la foc potrivit până scade apa.
Se toarnă bulionul, sare, piper, cimbru, busuioc şi
se lasă la fiert până scade compoziţia.
Se pune smântâna şi
se mai lasă să dea câteva clocote.
Se servesc calzi.
Poftă bună!