Ficat De Pui, Invelit In Slaninuta
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deliciosi, aromati, usor sarati, la fel de gustosi si calzi si reci. Incercati !
500g ficat de pui
300g slaninuta de casa afumata
Scobitori
Ulei de palmier
Spalam ficatul din mai multe ape si-l portionam (il taiem bucati aproximativ egale, sau daca e mic, il taiem in doua). Il lasam la scurs intr-o strecuratoare. Nu folosim sare sau alt condiment deoarece slanina de casa, este sarata si cu aroma de fum.
Pentru fiecare bucatica de ficat, taiem cate o felita subtiri de slaninuta care e preferabil sa aiba si straturi de carnita, (vezi foto) .
Invelim ficateii in slaninuta si ii prindem cu scobitorile, apoi punem bucatile la prajit in uleiul incins.
Prajim ficateii pe ambele parti,
la foc mic, pentru a se patrunde bine,
dupa care ii scoatem pe hartie absorbanta pentru indepartarea grasimii in exces.
Ii putem servi calzi, ca fel principal, alaturi de piure de cartofi, sau reci, ca aperitiv.
Pofta buna!