contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ficat De Pui Cu Ciuperci şi Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:

500 gr ficat de pui, 500 gr ciuperci proaspete, o ceapă potrivită, 2-3 linguri de ulei, un pahar de vin alb, cimbru, sare, piper.


Mod de preparare:


Se spală ficatul, se scurge de apă, se pune într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper şi se toarnă deasupra vinul. La nevoie se completează cu puţină apă şi se bagă în cuptorul în prealabil încălzit, la foc potrivit şi


se lasă până se rumeneşte.


Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt.
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie mărunt.


Într-o cratiţă se pune uleiul la încins, la foc mic, apoi se pune ceapa şi când devine sticloasă,


se pun ciupercile, se presară puţină sare şi se lasă pe foc mic, la călit.


Când ciupercile sunt moi se adaugă ficatul rumenit,


se condimentează cu piper, cimbru şi sare la nevoie. Se lasă la clocotit aproximativ 4-5 minute.


Se serveşte ca atare sau cu piure de cartofi.

Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com