Ficat De Porc Pe Gratar Cu Dulceata Picanat De Ceapa Si Morcovi
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
am gasit la macelarie ficat proaspat de porc si m-am gandit sa-l asortez la dulceata picanta de ceapa si morcovi pe care am primit-o spre degustare zilele trecute.
taie felii groase de-un deget jumate, lasa-le cinci minute in apa rece, sareaza si pipereaza cu piper proaspat macinat si pune-le pe gratarul incins doua-trei minute pe fiecare parte. ai grija sa nu-l usuci.
peste el am pus ducleacata picanta de ceapa si morcovi si un strop de aceto balsamico. combinatia e geniala iar dulceata picanta e pe cat de intriganta pe atat de gustoasa.
mi s-a povestit ca se face asa:
- intr-o tigaie topesti 150 de gr de zahar in putina apa pina cand incepe sa firaba
- adaugi doi morcovi mari dati prin razatoare
- peste doua minute adaugi doua-trei cepe mari taiate rondele
- condimenteaza cu un pic de sare, cimbru, nuscoara si un ardei iute tocat cat mai marunt
- adauga inca 200 de gr de zahar si lasa sa scada pina cand ajunge la consitenta pe care o doresti.
la fel ca orice dulceata, poti sa o pastrezi in borcane cu filet la temeperatura camerei cateva saptamani sau mai mult in frigider. o poti folosi ca garnitura la multe chestii sau poate fi un aperitiv in sine cu putina paine parjita.