Fettuccine Carbonara
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Fettuccinele sunt delicioase în combinație cu sos alb. Încercați această rețetă.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza 1)
- 250 gr fettuccine (am folosit Fettuccine Emiliane)
- 200 gr șuncă presată
- 200 gr de smântână
- 2 ouă
- 50 gr parmesan
- piper măcinat, sare
Plan de lucru:
- tăiem șunca în cubulețe (poza 2)
- preparăm sosul alb, amestecând gălbenușurile celor două ouă cu smântână (poza 3), piper (poza 4) și parmesan (poza 5)
- călim șunca (poza 6) într-o tigaie, iar spre final dăm focul la minim și turnăm sosul alb (poza 7). Îl lăsăm doar câteva secunde, ca să nu înceapă să fiarbă (poza 8 ). Dacă fierbe, smântâna se ”brânzește”.
- între timp fierbem fettuccinele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scurgem și amestecăm cu compoziția din tigaie.
- poftă bună!
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 6,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza