contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fenicul Gratinat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cîndva trebuia sa-mi iau inima în dinti sa gatesc ceva cu fenicul. L-am tot ocolit, dar ieri mi s-a agatat unu de mîna. Nu am îndraznit sa iau mai mult, fiind sigura ca voi fi singura care îl va proba. Totusi felul în care l-am pregatit a ajuns pentru doua portii. Denise n-a vrut sa manînce deloc pentru ca o doare gîtul si e setata doar pe lichide, iar Dan nu stia înca ce-l asteapta. Am scos forma din cuptor, si am asezat-o pe masa de parca dezamorsam o bomba. Denise a zis ca miroase foarte bine, dar nu poate înghiti nimic, asa ca am avut onoarea sa-mi degust experimentul. Dupa prima înghititura... ma miram ca-mi place. Sincera sa fiu ma asteptam sa nu fie deloc pe gustul meu. M-am înselat! Chiar mi-a placut! La fel de sigura eram ca nici sotului nu-i place. Din contra, lui i-a placut mai mult! Deja sînt în cautare de idei, pentru ca feniculul va mai poposi pe masa noastra în curînd.



        Ingrediente pentru 2 portii:
  • 1 fenicul
  • 2 felii lamîie
  • 1 echalota mica, feliata
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 2 rosii decojite, taiate cubulete
  • 1-2 linguri brînza cremoasa, gen Philadelphia
  • 10 frunze de busuioc, tocate grob
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 mîna mozzarrella razuita
  • sare, piper
  • cîteva masline, optional
 Daca va plac maslinele, nu ezitati, potrivesc perfect în combinatia asta!
Vedeta de origine biologica :P

Se curata feniculul de verdeata si "foile" exterioare, se taie în jumatate.
Se scoate cotorul, se desface în felii si se pune împreuna cu feliile de lamîie
în apa cu putina sare la fiert, timp de 7-8 minute.


Ceapa si usturoiul se calesc putin într-o lingurita de ulei, se adauga rosiile,

urmate de fenicul, brînza cremoasa si busuioc,
apoi se salta tigaia de 2-3 ori pe foc pîna se topeste brînza si formeaza o crema.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se repartizeaza într-o forma termorezistenta.

Deasupra se presara mozzarella razuita, se decoreaza cu cîteva masline, apoi se da forma
în cuptorul preîncalzit la 180-190°C, si se lasa pîna se rumeneste deasupra.

Se serveste cald.


Pofta buna!