Fenicul Cu Pere
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Daca vreti sa incercati o reteta mai aparte, va sugerez sa incercati fenicul aburit cu pere. Este o mancare delicioasa, deloc greu de pregatit, are putine calorii si este rafinata, asa ca daca aveti musafirii, sau isi anunta vizita zilele acestea, treceti pe lista posibilului meniu si aceasta reteta exuberanta prin paleta cromatica.
Iata si ingredientele pentru 4 portii: 500 de grame de fenicul, 2 linguri cu ulei vegetal, 125 de ml de vin alb sec, puteti in schimb sa adaugati supa de legume, si nu va indepartati de la post, sare, piper alb macinat, 3 pere, 1/2 de lamaie, 100 de grame mazare congelata.
Prima data spalati feniculul, apoi il curatati binisor si-l taiati in doua, dupa care in fasii subtirele. Insa, partea verde o pastrati.
Caliti feniculul in ulei, doar cateva minutele, asa cum a facut si eu, dupa care adaugati vinul ori supa de legume, ca doar este post, se presara nitelus de sare si piper alb macinat. Apoi mai lasati vasul pe foc mic, pret de 20 de minute. Hmm….aburii incep sa se inalte, bucataria sa fie “praduita” de arome fine, ce te prind de nas si -ti fac pofta sa gusti macar un pic din meniul zilei.
Cu pofta-n stomac, incercati totusi sa terminati mancarica, curatati in acest timp perele, taiati-le in 4 bucati, apoi scoteti-le cotoarele. Sferturile de pere se taie pe lungime, dar in felii nu foarte subtirele. Apoi va ocupati de lamaie, ii stoarteti sucul. Sucul acrisor al lamaii il veti adauga peste pere, ca sa nu se oxideze, nu de alta.
Cand feniculul se inmoaie, adaugati perele si mazarea congelata, apoi lasati mancarica pe foc. Cu putin inainte de a fi gata mancarea, adaugati partea verde a feniculului, insa taiata maruntel. Ce sa mai, o mancare aparte, dar delicioasa, care imbina prospetimea lamaii, cu a mazarei si fragezimea feniculului. iar uleiul de masline este si el un ingredient-secret, care adauga un pic de aroma. A, era sa uit! Nu va faceti griji in privinta caloriilor, o portie are doar 175 de kcal, deci liber la degustat .
Tips: mancarea poate fi servita cu garnitura, eu am ales orez.