Felii De Capia (ardei) Cu Cremă De Brânză
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vin și eu cu varianta mea:
Pentru a-i servi tăiați felii, se aleg ardei capia sau/și ardei mai lungi.
Am folosit 7 ardei, de la care am îndepărtat cotorul și semințele, tăindu-i numai la coadă. Se spală și se pun apoi ardeii la scurs.
Preparăm umplutura din : 300 g brânză de vaci, 1-200 g de alt fel de brânză - eu am pus urdă, dar se poate pune și de burduf, 100 g unt. Se fac toate pastă, cu mixerul.
La urdă merg bine mărarul și ceapa verde, care se toacă fin și se amestecă în pastă. Se potrivește de sare și se pune și un dram de chimen măcinat.
Varianta cu brânză de burduf:
adaugăm ceapă albă tocată foarte fin, boia de ardei dulce, chimen
Umplem ardeii destul de îndesat, cu pasta de brânză, apoi în acoperim cu o felie și îi dăm la frigider, câteva ore.
Brânza se va întări și vom putea tăia ardeii cu ușurință, cu un cuțit zimțat.
I-am ornat ci roșii chery mici și cu frunze de busuioc.