Felii Crocante De Peste Cu Piure De Cartofi,broccoli Si Pastai Verzi
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
Pentru peste
- 250 gr file de peste
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie verde
- 1 lingurita condimente pentru peste
- 50 gr faina de malai
- 50 gr pesmet
- 1 ou, batut
- 2 linguri ulei de masline
Pentru cartofi
- 1 kg cartofi, curatati
- 50 gr unt
- 200 ml lapte
- sare si piper
Pentru broccoli si pastai verzi
- 450 gr buchetele de broccoli congelate, decongelate
- 1 conserva (400 gr) pastai verzi, scurse
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie verde
Preparare
- Pentru peste, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Taie pestele in 8 fasii si stropeste-le cu zeama de lamaie.
- Intr-un vas, amesteca faina de malai cu pesmetul, coaja rasa de la 1 lamaie verde si 1 lingurita condimente pentru peste.Da fasiile de peste prin ou apoi prin amestecul cu pesmet.Aseaza fasiile de peste intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si da-le la copt 25-30 minute, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului de coacere.
- Intre timp prepara piureul de cartofi.Fierbe cartofii in apa cu sare apoi scurge-i si fa-i piure cu unt, lapte, sare si piper, dupa gust.Intr-un vas amesteca buchetele de broccoli cu pastaile verzi, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie verde.
- Serveste fasiile de peste cu piure de cartofi, broccoli si pastai verzi.