Fazan Cu Smochine Proaspete Si Scortisoara
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vă propun astazi ceva deosebit de delicios!
Nu se face greu si nici nu durează mult!
Iar dacă, după ce aţi făcut supa de fazan, aţi separat pieptul acestuia pentru a pregăti o altă minunăţie vânătorească, atunci chiar că nu aveţi nici un fel de problemă. Iar musafirii voştri se vor simţi minunat, savurând aceste delicatese!
Ingrediente pentru 4 persoane:
4 piepţi de fazan (deja fierţi - atunci când am pregătit supa de fazan)
750 g de smochine proaspete, tăiate felii si/sau în patru
2 căţei de usturoi
4 fire de ceapă verde
2 batoane de scorţişoară
50 g de unt
2 cm de ghimbir proaspăt ras
1/2 cană de vin alb
1/2 cană de supă de fazan (deja gata pregătită)
sare şi piper cayenne (dacă nu aveţi, îl puteţi înlocui cu piper negru) după gust
Preparare:
Deci piepţii de fazan sunt fierţi, pentru că am făcut deja supa.
În concluzie, nu mai trebuie să fezandăm carnea de fazan! E deja foarte fragedă.
Nu avem decăt să ne preocupăm de restul de ingrediente.
Încălzim o tigaie şi adăugăm untul pentru a se topi.
Călim în untul încins ceapa verde, tocată mărunt, usturoiul şi ghimbirul.
Adăugăm batoanele de scorţişoară, piperul şi sarea. Lăsăm pe foc pănă când aromele se răspândesc prin bucătărie. :)
Adăugăm pieptul de fazan şi îl prăjim pe ambele părţi, uşor, doar cât să se rumenească.
Adăugăm vinul şi-l lăsăm să scada puţin. Adăugăm şi supa. Lăsăm la foc mic şi acoperim vasul. Când sosul scade, adăugăm busuiocul.
Mai lăsăm pe foc 1 minut, după care adăugăm smochinele tăiate felii.
Acoperim şi mai lăsăm pe foc mic încă 2-3 minute.
Ornăm preparatul cu câteva felii de smochine proaspete!
Fazan cu smochine proaspete şi scorţişoară ... Done!
POFTĂ BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE: