Fatteh Cu Carne Si Muguri De Pin
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
fatteh, fatta, fatte, fette sunt numele aceluiasi fel de mancare arabesc raspandit in mai tot orientul apropriat si nordul africii. fatteh e un fel de mancare foarte hranitor si satios care se mananca deobicei la mic dejun in arealul traditional, insa in restaurantele de profil din lumea intreaga se comanda si la pranz si seara. legenda spune ca a luat nastere din dorinta de a folosi lipiile uscate:)
se face super usor in maxim 15 minute(cu ceva pregatire in prealabil) si daca-l mananci odata e posibil sa devii dependent, asa ca ai grija :D . iti recomad sa-l insotesti cu un pahar de pinot noir la temperatura camerei. pofta mare.
ingrediente(pentru 2 persoane):
- 2 lipii
- 240g naut (preferabil din conserva, pt ca e gata fiert)
- 850g iaurt de oaie
- 300g de carne de oaie tocata
- 100g tahina
- 2 catei de usturoi
- zeama de la un sfert de lamaie
- o mana de muguri de pin
- sare, piper
fatteh cu carne si muguri de pin
- pune iaurtul la scurs intr-o panza foarte deasa sau intr-un filtru de cafea din hartie timp de o ora.
- prajeste mugurii de pin intr-o tigaie incinsa, fara ulei.
- rupe lipiile in bucati mici(poti sa le tai si cu o foarfeca daca vrei sa fie uniforme) si usuca-le in tigaia incinsa, cat sa devina crocante.
- amesteca iaurtul scurs cu tahina, zeama de lamaie si usturoiul pisat. potriveste de sare.
- prajeste carnea de oaie intr-o tigaie incinsa, amestecand cat sa nu se prinda carnea in bucati mari. sareaza si pipereaza dupa gust.
- intr-un castron pune bucatelele de lipie, nautul scurs bine si sosul de iaurt . deasupra pune carnea prajita si seul de oaie care se formeaza in tigaie.
- presara pe deasupra mugurii prajiti.