contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fatayer Cu Doua Umpluturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac; eu le-am pregatit si cu mozzarella .
Meniu de vara  din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay.






Ingrediente pentru fatayer:
250 g faina
1 lingurita de sare
2 linguri ulei de masline
120 ml de apa calda
Umplutura 1 :
mozzarella
patrunjel
Umplutura 2 :
2 lingurite ulei de masline
400 g spanac
4 fire de ceapa verde
sare de mare si piper
2 linguri seminte de pin
100 g branza ricotta
coaja de lamaie rasa fin
un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri).
Pentru servit :
iaurt gras (grecesc)
Mod de preparare:
Cerne faina cu sarea intr-un castron,fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda.
Amesteca pana obtii un aluat omogen.Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.

Imparte-l in doua bucati .Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute..
Pentru umplutura 1 :
Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel.
Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intindaaaaaaaa !:)

Pentru umplutura 2 :
Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut.Absoarbe grasimea de p4e el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca,apoi taie-l fasii mari.
Ceapa se opareste in apa sarata un minut,se racoreste in apa rece,se scurge si se sterge.
Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust.Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.
Se incinge cuptorul ,se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm.Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura.Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.
Se coc 10-15 minute ,pana devin brun-aurii.


Serviti cu iaurt grecesc .
Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi .
Pofta buna.