Fasole Verde In Apa - Conserva Pentru Iarna
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria " Bunatati bio din gradina " , cam asa arata rosiile , de toate soiurile , coapte :
Fasolea verde, are dimensiuni apreciabile, este extraordinar de gustoasa si, gata, la pus pe iarna pentru ca deja am cules 7 kilograme astazi , asadar:
Spalata si curatata, taiata in bucati, se opareste in apa cu sare (sare de muraturi, curata) si frunze de telina taiate marunt. Se lasa la oparit cam 4, 5 minute .
Se scoate si se pune in borcane cu ajutorul palniei pentru borcane iar apa in care a fost oparita se rastoarna peste fasolea din borcane. Deasupra se adauga, in fiecare borcan (de 1,700 litri) , cate o aspirina,
se inchide ermetic cu capace si se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute , din momentul in care incepe apa sa fiarba .
Dupa ce se finalizeaza sterilizarea, se lasa borcanele in cratita cu apa fierbinte si se acopera cu paturi. Se lasa asa pana se racesc borcanele (de regula pana a doua zi ).
Dupa curatare, din 7 kg de fasole au ramas 6,800 kilograme si au iesit 6 borcane de cate 1,700 kg.
Este excelenta , rezista 24 de luni, se poate pregati in orice fel , de la salata cu piept de curcan si susan la o supa delicioasa cu afumaturi .