Fasole Verde Cu Sos Alb
Sursa Fasole verde cu sos alb
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
700 g fasole verde(am folosit fasolica congelata)
100 g sos alb
Pentru sosul alb:
1-2 linguri faina
3-4 linguri smantana
lapte dupa gust - in functie de consitenta dorita
sare,piper alb
marar tocat marunt
Mod de preparare:
Fasolea curatat,spalata se fierbe in apa rece cu putina sare sau se poate fierbe si la aburi...Dupa ce a fiert se lasa putin la racit,dupa care se taie cubulete,se amesteca cu sosul alb.
Sosul alb se obtine din amestecul fainii cu lapte rece si turnarea lui in alta cantitate de lapte fierbinte, amestecand foarte bine pentru a nu se forma cocoloase si se adauga 2-3 linguri smantana.Se fierbe pana numai are gust de faina si se obtine consistenta dorita.Se potriveste de sare,piper alb si marar tocat marunt.