Fasole Verde Cu Pui
Sursa Fasole verde cu pui
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am mai multe deserturi pregatite pentru voi, dar pana ajung sa le descarc - mi-am uitat cablul de date la locuinta de serviciu - savurati o mancare usoara, potrivita cu temperaturile mari de afara.
Am folosit: 1 kg de fasole verde, o punga de pulpe de pui, o cutiuta de bulion, o ceapa mijlocie, verdeata, ulei, sare, piper.
Mai intai se spala pulpele si se curata de cotori, daca mai este cazul. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, dupa care se trage in putin ulei in tigaia in care facem mancarea. Ceapa trebuie sa fie doar inmuiata putin, nu asteptam sa se ingalbeneasca. Imediat punem pulpele peste ceapa sa se prajeasca in ulei si sa capete o crusta subtire. Se da un praf de sare. Se amesteca din cand in cand. Aceasta operatiune dureaza maxim 10 - 15 minute, la foc potrivit.
Intre timp se spala fasolea, in prealabil curatata de codite si de "aţe", eventual tecile se rup in doua, daca sunt prea lungi, asta daca fasolea e proaspata. Daca e din borcan, se spala bine intr-o sita.
Cand carnea a prins o tenta aurie, se pune si fasolea peste carne si se adauga apa cat sa cuprinda toata mancarea. Se pune capac peste tigaie si se lasa la fiert la foc mai curand moale, timp de cel putin 30-40 de minute.
Daca este nevoie, se mai adauga apa in timpul fiertului.
Cand carnea este moale, se adauga bulion, dupa gust, si se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se potriveste de sare si piper.
Inainte de a inchide focul, se presara pe deasupra verdeata (patrunjel, de preferinta) tocata marunt.
Pofta buna! :)
Am folosit: 1 kg de fasole verde, o punga de pulpe de pui, o cutiuta de bulion, o ceapa mijlocie, verdeata, ulei, sare, piper.
Mai intai se spala pulpele si se curata de cotori, daca mai este cazul. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, dupa care se trage in putin ulei in tigaia in care facem mancarea. Ceapa trebuie sa fie doar inmuiata putin, nu asteptam sa se ingalbeneasca. Imediat punem pulpele peste ceapa sa se prajeasca in ulei si sa capete o crusta subtire. Se da un praf de sare. Se amesteca din cand in cand. Aceasta operatiune dureaza maxim 10 - 15 minute, la foc potrivit.
Intre timp se spala fasolea, in prealabil curatata de codite si de "aţe", eventual tecile se rup in doua, daca sunt prea lungi, asta daca fasolea e proaspata. Daca e din borcan, se spala bine intr-o sita.
Cand carnea a prins o tenta aurie, se pune si fasolea peste carne si se adauga apa cat sa cuprinda toata mancarea. Se pune capac peste tigaie si se lasa la fiert la foc mai curand moale, timp de cel putin 30-40 de minute.
Daca este nevoie, se mai adauga apa in timpul fiertului.
Cand carnea este moale, se adauga bulion, dupa gust, si se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se potriveste de sare si piper.
Inainte de a inchide focul, se presara pe deasupra verdeata (patrunjel, de preferinta) tocata marunt.
Pofta buna! :)