Fasole Verde Cu Ciuperci,la Cuptor
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-1 kg fasole verde
-500 gr ciuperci proaspete sau 1 conserva ciuperci
-2 cepe
-1 ardei gras
-1 gogosar
-5 catei de usturoi
-sare si piper alb
-marar si patrunjel verde(cateva fire)
-100 ml ulei de masline
-2 rosii
Mod de preparare:
Spalam bine fasolea verde si o taiem bucati mici,la fel procedam si ciupercile...Ceapa se curata se spala si se taie marunt..Ardeii ii spalam ,curatam de samburi,si ii taiem fasii..Usturoiul se piseaza,peste care punem putina sare si putina apa..
Intr-o oala punem apa si sare,cand incepe sa clocoteasca.. adaugam fasolea verde...,lasam sa fiarba 5 minute...,dupa care o scoatem si lasam la scurs intr-o sita..
Intre timp,cat fierbe fasolea...calim celelalte legume..
Intr-un wok ,turnam uleiul.. lasam sa se incinga...adaugam ceapa,ardeii si ciupercile...condimentam cu sare si piper...amestecam din cand in cand...pana legumele s-au calit,iar daca folositi ciuperci proaspete,lasati pana se evapora apa lasata de ciuperci..La sfarsit adaugati mararul si patrunjelul tocate marunt..
Pregatim un vas termorezistent din sticla sau ceramica...Ungem forma cu unt si presaram putin pesmet...Fasolea o amestecam cu celelalte legume,asezand-o mai apoi in vasul termorezistent...
Deasupra punem cateva felii de rosii...
Dam vasul la cuptor pentru 40 minute...Scoatem apoi din cuptor,turnam mujdeiul de usturoi,pe toata suprafata...si mai dam vasul la cuptor pentru 10 minute..
Este foarte gustoasa si aromata.....:)