Fasole Verde Congelata Pentru Iarna
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca gasiti o fasole nefibroasa, delicioasa si dispuneti de spatiu in congelator, este o idee grozava sa profitati si sa congelati cateva pungulite pentru sezonul rece. Nu vorbesc de cantitati industriale pentru mancare, dar intotdeauna este o surpriza placuta sa pregatesti rapid niste tartine cu salata de fasole verde, cand fasolea verde nu se mai gaseste decat in conserve.
Asadar, fasolea se spala bine, se curata de capete si se taie in dimensiunile dorite. Se pune la foc o oala cu apa si sare, cand aceasta clocoteste si adauga fasolea verde. Se scoate dupa aprox 2 minute, se scurge de apa.
Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in pungi impreuna cu crengute de cimbru (pentru aroma si o pastrare mai buna), se inchide cu grija si se pastreaza la congelator.Vom avea grija sa scoatem cat mai mult din aer si ca cimbrul sa nu perforeze punga. Deasemeni se poate incerca si cu seminte de cimbru si marar uscat.