contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Uscata Boabe Batuta (facaluita)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente:

1/2 kg fasole boabe
o ceapa mica
1 morcov potrivit
cateva felii de telina
o albitura potrivita
usturoi dupa gust se adauga in fasolea batuta
7-10 cepe - cu cat este mai multa cu atat este mai gustoasa
bulion sau pasta de tomate
putina boia dulce pentru culoare
ulei
sare,piper

Mod de preparare:
Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru eliminarea toxinelor.
Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcov,albitura.
Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva sau adaugati si zarzavatul pasat.
Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita .
Se adauga si usturoi pisat dupa gust si se amesteca in continuare.
Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se adauga  ceapa prajita.
Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru o culoare mai intensa.
Se poate servi ca atare in zilele de post cu muraturi,salata de varza  sau cu carnaciori sau alte afumaturi daca nu tineti post .






















Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com