contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Pestrita Cu Scaricica De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




by Alice albinutza

     Mi-a zis R. intr-o zi: "bai...as manca niste fasole! Dar din aia obisnuita, scazuta, cu ceva coaste de ros, cum nu am mai mancat demult. Plssss, fara multe mirodenii ciudatele, te rog eu!" Okkk, adica cum, vine asta mai? "fara multe condimente ciudatele" ?,oh, my god! Zic: ma voi stradui! :)) 
    No, si m-am straduit.... sa nu ma arucn prea mult in condimente, desi erau citeva care-mi faceau tare cu ochiul sa le combin, but.. next time, my love. Asa ca  am pus repejor niste fasole pestrite la fiert si niste scaricica la condimentat la rece...si iata-ma! A zis: cea mai buna, ever! deci? trecut-am testul!


Asadar ingrediente:
  •  o bucata scaricica porc
  • fasole pestrita,  cata vreti sa folositi pentru o mancare
  • o ceapa mare
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 ardei chili ochi de pasare
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri vegeta de casa
  • o priza de chimen
  • sare de mare
  • ulei de floarea soarelui
   Puneti fasolea la fiert. Schimbati apa de cateva ori. Lasati la fiert pana e aporape fiarta, dar nu de tot, sa nu fie foarte moale. 
     Scaricica o taiati ucatele si o puneti intr-un bol cu  putin ulei, paprika afumata, cu boabele de coriandur si ardeiul ochi de pasare  zdrobite bine in mojar, putina sare de mare. Amestecati bine si lasati la rece pana cand fasolea e aproape gata.
      Intr-o cratita, tocati ceapa si caliti-o. Adaugati fasolea fiarta, sucul de rosii, vegeta de casa, cimbru si chimen si lasati la fiert molcom. 
   Coastele de porcusor le prajiti pe ambele parti in ulei incins, si cand fasolea e gata scazuta le adaugati si mai lasati doar cateva minute.
   Serviti cald cu muraturi, gogosari in otet. 
    Pofta buna!