Fasole Neagra Cu Muschi De Porc
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi fasolea este de multe ori evitata datorita disconfortului pe care-l cauzeaza, este de preferat sa o includem in meniul nostru ori de cate ori se iveste ocazia.Pe langa cantitatile generoase si binecunoscute de fier, magneziu si fibre pe care le contine este si foarte, foarte savuroasa.
Asa ca..haideti sa ne apucam de gatit!Ne trebuie:
- 200 g muschi de porc
- 700 g fasole neagra
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- coriandru
- frunze de patrunjel
- pasta de tomate
- ulei
- sare,piper
- scortisoara
Preparare:
Fasolea se lasa in apa rece cu o seara inainte sau pentru aprox. 12 ore apoi se fierbe in doua ape. A doua apa se pastreaza pentru gatit.
Calim carnea taiata cubulete pana se rumeneste, o punem deoparte apoi calim si restul legumelor in acelasi ulei.Mai intai punem la calit ceapa , o lasam sa se caleasca apoi adaugam morcovul si radacina de patrunjel.
Le lasam 2-3 minute la foc mediu apoi adaugam carnea, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si condimentele.
Se adauga fasolea, se amesteca bine si se completeaza cu a doua apa in care a fiert .Se lasa putin la fiert, se pune un praf de scortisoara, se mai completeaza cu condimente daca este necesar si se stinge focul.Se adauga si patrunjelul tocat marunt.