contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Facaluita

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

“Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur.”

INGREDIENTE:

500 g fasole boabe, 250 ml ulei, sare, 2 cepe,
1 lingurita boia, 2-3 linguri smantana ( daca vreti)

PREPARARE:

Fasolea se pune in apa , seara.
Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana  nu putea lipsi, nu?    ;)
Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia.

Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.

Asa se face in Ardeal  ” fasolea facaluita” , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.
Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste “fasole batuta” , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smanatana nici vorba!



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com