Fasole Făcăluită/ Kuru Fasulye Ezmesi
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
500 g fasole boabe
un cartof
un morcov
un păstârnac
5 cepe
7 căţei de usturoi
2 linguri de bulion
ulei
sare, piper şi boia după gust
Mod de preparare:
Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când punem ultima apă adăugăm morcovul, 1 ceapă, păstârnacul şi cartoful. Se fierbe la foc mic într-o oală sub presiune.
Între timp curăţăm şi tocăm julienne restul de ceapă şi o călim până devine sticloasă, după punem cele 2 linguri de bulion.
După ce a fiert fasolea, se strecoară şi se dă prin blender împreună cu usturoiul şi 2-3 linguri de ulei. Se condimentează după gust
Puneti-o pe o farfurie cât mai întinsă fasolea cu ceapa călită deasupra şi garnisiţi cu pătrunjel.