Fasole Facaluita Cu Ceapa Si Bulion
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O minunatie, as manca non stop
1 kg fasole, ceapa alba si rosie, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 patrunjel, 1 cartof, usturoi, cimbru, foi de dafin, coriandru, piper boabe, boia dulce, pasta de rosii vreo 2 lg mari
Curatam fasolea si-o spalam in doua trei ape caldute dupa care o punem la inmuiat tot in apa calda. A doua zi scurgem fasolea de apa si-o punem la fiert in apa calda impreuna cu o ceapa, 2 catei de usturoi si restul legumelor intregi. Spumam fasolea si dupa vreo 20 de minute de fiert schimbam apa cu alta tot calda. Punem condimentele si lasam pana fierbe fasolea. Scurgem fasolea si legumele dupa care le dam prin masina de tocat. Frecam pasta cu putin ulei de masline, cativa catei de usturoi macinati, vegeta si piper. Daca o vreti mai moale mai adaugati din zeama de la fiert pana ajunge la consistenta dorita. Taiem julien foarte fin vreo 3-4 cepe mari pe care le calim bine in ulei, adaugam 1/2 lgt boia, amestecam si adaugam bulionul. Mai lasam cateva minute dupa care o punem calda peste fasole. Servim cu muraturi acrisoare.