Fasole Cu Usturoi Si Verdeata
articol scris de Acasasanatate blog sanatatea vine acasa
Fasolea este un aliment bogat in nutrienti. Cu un indice glicemic mic, fasolea are putine calorii. O cana cu fasole inregistreaza doar 120 de calorii. Cu fibre solubile si insolubile, fasolea este un aliment extrem de bun in prevenirea cancerului de colon. Regleaza digestia si previne senzatia de foamea. Se poate consuma si in dieta. Regleaza nivelul de glicemie din sange, prevenind astfel diabetul de tip 2.
Cu un aport insemnat de calciu, seleniu, magneziu, potasiu si vitamina B, fasolea remineralizeaza organismul si stimuleaza sistemul imunitar, conferindu-i protectie in calea bolilor. In plus, scade nivelul de colesterol rau-LDL, riscul de a dezvolta boli de inima scade si el.
Gratie aportului ridicat de carbohidrati, fibrelor solubile si insolubile, nivelului scazut de colesterol si de calorii, fasolea este indicata in dietele de slabire. In plus, fasolea contine proteine, nu are grasimi si sodiu, mentinand sanatoase vasele de sange.
O astfel de reteta pe baza de fasole este fasolea cu usturoi si verdeata. Aveti nevoie de: 1 capatana de usturoi, putina verdeata (cimbru uscat), sare , piper, cateva legume (2-3 morcovi, 1 radacina de telina etc) si 1 kilograme de fasole uscata, alba, cu bob mic
Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva minute, in apa in care fierbe fasolea, legumele.
Se scot apoi legumele. Se adauga usturoiul tocat marunt. Se amesteca in oala. Se condimenteaza cu sare, piper, iar la final cu cimbru.