Fasole Cu Rinichi, Carnati Si Castraveti Murati
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Din categoria deja cunoscuta, ce imi pica in plasa la ieftinache si ce rasare din camara (si nu e doi peste si nici lebede in zare de te uiti si de dispare).
Ca tot omul gospodac, care primeste si traieste cu speranta ca maine va fi mai bine, gen caldura, curent electric la indiscretie si internet lipsit de aberatii, uitand ca aveam programata o actiune importanta, adica splarea vilei papagalilor, am plecat dupa hartie igienica.
Este necesara atat pentru fundurile din dotare cat si pentru ecranul compului (c ala TV nu dau pe stiri) ca mai pica diverse chestiuni politice printre potoale, cai, caini si pisici si imi e s anu ramana ecranul manjit.
Am avut noroc, la Auchan erau oferte babane la tot ce inseamna chestiuni de curatat, inmagazinat, aruncat, frecat si spalat, am gasit pana si perie de WC la doar patru lei, ar fi trebuit sa iau mai multe dar na.
Si stiti cum e, te duci dupa una si jap, oferta la alta, la nici trei lei (am uitat scorul exact) mi-am administrat o cura de pofticiune libera: rinichi cu mujdei. De porc, sa traiti, ca ercent tot auzeam de vadimtudori si altii care sustin diversi alti fosti colegi securisti si mi s-a facut sa halesc porci.
Nu pot sa va spun ca, desi e nerecomandat sa balotezi organe, cica dauneaza grav (desi la cate organe baloteaza unii vad ca din contra, dupa niste kilometri le prinde bine la vila si decapotabila), cheful a fost indeplinit in conditii optime.
Adica rinichii la gratar (ce am curatat din ei a mancat cateaua, dar fara usturoi, ca ea e animal si nu are voie sa ii puta gura). Si mujdei cu ardei iute. Antigrip cum ar veni.
Amu sa trecem la reteta noastra, buna de tot si efectuata pe motiv de primit cadouri, respectiv niste castraverzi murati geniali. Plus ce am prins din drum, plus ce am mai luat de prin vecini si ce a mai scos camara.
In afara de rinichii aia de trei lei nu am cumparat nimic, deci pot spune ca am gatit gratis.
Cum? Simplu, am inabusit carnataraia si un rinichi (nu stiu ce imi veni cu ei de i-am bagat in fasole, dar nu am gresit deloc, daca as fu cumparat mai multi, in conditii de necriza, tare as fi facut o placinta cu rinichi si bere).
Am pus ceapa, gogosar, morcov si ardei iute. Si am lasat sa se inhoreasca (licenta poetica, va rog).
A rezultat, dupa marea comuniune, un fond de zile mari.
Nu am vrut sa alterez prea tare gusturile, fasolea aia gata fiarta de o am mai mereu in camara e foarte buna, asa ca am pus-o acolo doar cu putina pasta de tomate, cateva fire de tarhon si o foaie de dafin.
Combinatia in sine e de baza, dar baza intai. Ceapa, carnati, fasole, castraveti in saramura, iuteala. Divin pentru gustul oricarui mancacios de duzina ca mine.
Drept e ca am o singura amaraciune, fasolea aia (culmea, e mai ieftina cea gata fiarta decat cea uscata, o sa va povestesc odata si asta), nu da nastere norilor poluanti. Adica zero flatulatii, desi nu e fiarta de mine.
Nu ca ar fi asta o problema, maine sunt alegerile si basini cat cuprinde si pana atunci si atunci si dupa, cu sau fara fasole. S-au nimerit bine, de sarbatoarea aia celtica de e cu morti, scheleti si femei vampir, la fix.
Casi zice sa va zic hepi helauin cel putin maine cand o sa dati cu stampila cu credinta puternica in suflet ca votul vostru conteaza.
Eu de cand am votat sa fie demis basexu si el e binemerci acolo cu buzatele lui in jur sunt ferm convinsa ca e fix plici, dar de mers sa pun stampile pe tot buletinul si sa scriu cate ceva care incepe cu M si se termina cu UIE tot ma duc.
rororo