contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Cu Ciolan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bai, daca radeti de fasolea mea, v-am zbart. Stiu ca nu e frumoasa, dar e buna, seamana cu aia de la popota ofiterilor de la Dinamo. Asa trebuia sa o numesc, desi nu sunt cu microbi, adica microbista: fasole Dinamo.

M-a impresionat comentariul tipei, Maly, de la ciorba de cartofi, asa ca incerc sa dau reteta si sa divaghez e urma cu “behind the scene” (vorba AXN-ului).

Am pus la inmuiat cam o ora si ceva fasolea cu o lingura de bicarbonat (incerc sa fac experiente, rezum la final), apoi am pus-o la fiert cu o bucata de ciolan afumat. La kukta. Am stins focul dupa o ora (deci nu stam la aragaz, da?). Am taiat bucati ciolanul.

Separat am pus pe foc ceapa, ardei iute, pasta de tomate, rosii (bine, eu am pus si niste varza, ca aveam in plus, iese belea, dar nu e musai).

Am unit fasolea, ciolanul si legumele, am mai pus sare, piper, foaie de dafin si gata, doar doua clocote.

Merge cu muraciuni (dar nu numai) si se face fara a fi pazita oala, simplu. Dureaza in functie de fasole, desigur, dar alt inconvenient nu ii vad.

In speranta ca s-a inteles reteta, sa vin cu chestii mai obscure. Gen: am uitat sa pozitionez pozele si imi e lene sa o mai fac. Adica, am scos o parte din fasole si am mixat-o cu usturoi, sare, piper si ulei, i-am pus scufie de ceapa calita cum fac de obicei (vedeti acolo la link).

Sorry de poze, is obosita.

Oricum, am o satisfactie cand mi se spune ceva gen: a doua oara daca mai faci iese la fel de buna? Ma multumesc cu atat, nu cu banu’ si mertzanu’ barosanu’.

Stiu ca nu se vede bine, nu am rabdare de pozograf (inca). In alta dezordine de idei, daca nu am placa de sunet, daca se milostiveste DJ Katze sa puna o melodie, eu as baga ceva gen moon rise shining, nu stiu ea :D

rororo