contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Cu Ciolan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O mancare traditionala romaneasca, foarte buna desi cu destul de multe calorii. O data pe an merge....

-1 kg fasole boabe (cam multa)
-1 ciolan (destul de mare...)
-2 cepe
-1 ardei gras 
-1 morcov
-2 bucati usturoi
-250 ml suc de rosii
-cimbru
-2 foi de dafin
-piper
-1 lingura pasta de ardei (e foarte sarata asa ca nu mai e cazul sa punem sare)
Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se aruca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.
Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).
Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)
Se pune apa si bucatile ded carne la fiert. Cand carnea aparoape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabilsi scursa apa. Se pune morcovul,cimbrul,2 foi de dafin si cand fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.
Daca faceti aceasta reteta, injumatatiti cantitatea de fasolesi cumparati un ciolan mai mic, altfel riscati sa mancati o saptamana din cazanul cu fasole. :) :) :rd: