Fasole Cu Ciolan Afumat
Sursa FASOLE CU CIOLAN AFUMAT

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mâncare clasică.
Aşa-i că-ţi place şi ţie?
Mănânci până explodezi
Şi mai ceri o farfurie.
Ingrediente
- 600 grame de fasole
- un ciolan afumat (1.5 kg)
- cateva felii de jambon afumat
- 2 cepe medii
- 2 morcovi taiati rondele
- 4 rosii decojite
- 1 ardei tocat marunt
- 3 frunze de dafin
- sare, piper boabe


Plan de lucru
- punem fasolea in apa la inmuiat cu minin 3 ore inainte de gatire (am lasat peste noapte)
Fierbem fasolea in 2 ape (asteptam sa dea in clocot), apoi ne pregatim ingredientele - calim ceapa tocata marunt
calim bucatile si oasele de la ciolan
- adaugam pe rand morcovul
ardeiul
si rosiile decojite
- adaugam fasolea
, acoperim cu apa, condimentam dupa gust
.
- lasam pe foc pana este foarte bine fiarta fasolea.
- pofta buna!