Fasole Batuta
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 2 cani cu boabe de fasole alba (cana de 250 ml);
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 6 catei de usturoi;
- 2 frunze de dafin;
- o crenguta de cimbru;
- boia dulce, rozmarin, ulei, tarhon, sare, piper.
Pui boabele de fasole la inmuiat in apa rece pentru cateva ore (preferabil de seara pana dimineata). Speli boabele si le pui la fiert in apa calda. Lasi sa fiarba 5 minute si schimbi apa. Repeti procedeul de 3-4 ori si in ultima apa pui la fiert si legumele (ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare) impreuna cu frunzele de dafin si crenguta de cimbru.
Lasi pana sunt fierte bine boabele de fasole. Arunci dafinul si cimbrul si pasezi legumele cu ajutorul masinii de tocat/robotului de bucatarie. Amesteci fasolea cu usturoiul pisat, priza de rozmarin, boia dulce dupa gust, putin ulei, sare si piper.
Servesti fasolea ornata cu frunze de tarhon si cu o salata de ceapa rosie.
Pofta buna!