Fasole BĂtutĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Fasolea bătută este o mâncare pe placul românilor. Nu o puteam ocoli.
Ce îţi trebuie (poza 1)
- 500 grame fasole
- 2 cepe medii
- 3 cepe verzi
- 2 morcovi
- 4 căţei de usturoi
- 100 ml ulei
- bulion
- sare, piper
Plan de lucru:
- punem fasolea la înmuiat cu 2 ore înainte de a face mâncarea. O fierbem apoi în 2 ape.
- tocăm ceapa şi morcovul (poza 2). Le adăugăm peste fasolea pusă în a 3-a apă (poza 3)
- lăsăm pe foc până când bobul de fasole este fiert.
- între timp tocăm ceapa verde şi usturoiul (poza 4). După aceea, pasăm fasolea şi legumele (scurse), plus usturoiul, cu blenderul. Condimentăm cu sare, piper etc. şi adăugăm ulei, amestecând până se face o pastă.
- călim ceapa verde (poza 5). Adăugăm 2-3 linguri de bulion (poza 6).
- peste fasole bătută se adaugă ceapa cu bulion. Poftă bună! (poza 7).
Timp de preparare: 130 de minute
Preţ: 6 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri