Fasole Batuta
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
500 g fasole
1 morcov
3 cepe de marime medie
3-4 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare
3 linguri suc de rosii
PREPARARE:
Spalam fasolea in mai multe ape pentru a elimina impuritatile si o lasam peste noapte la muiat.
Fierbem fasolea in apa fara sare, avand grija sa schimbam apa de mai multe ori. La ultima apa de fiert putem adauga sare, un morcov si o ceapa.
Dupa ce a fiert o scurgem, o dam prin masina de tocat de 2 ori, pentru a obtine o pasta fina. Usturoiul curatat si pisat il punem peste aceasta pasta. Adaugam sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza. Ceapa curatata si taiata pestisori o calim in putin ulei, apoi adaugam suc de rosii sau bulion. Putem cali ceapa in ulei cu putin zahar, pana se caramelizeaza, apoi adaugam doar 1 lingurita suc de rosii. Eu am folosit ambele variantele in poza…
Punem fasolea intr-un vas pentru a servi. Ceapa calita cu suc de rosii (sau cea caramelizata) o punem peste fasole, impreuna cu uleiul in care am calit-o si servim.
Pofta buna!