contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Batuta (white Beans Puree)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:

  • 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati
  • 1 l de apa + 2 l apa
  • 1 morcov
  • 1 frunza de dafin
  • 3 cepe
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 100- 150ml ulei
  • sare dupa gust

 

  1. Pune fasolea la inmuiat 10- 15 ore (peste noapte e cel mai bine). Scurge fasolea.
  2. Pune  fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta
  3. Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.
  4. Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.
  5. Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.

Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com