Fasole Batuta (white Beans Puree)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati
- 1 l de apa + 2 l apa
- 1 morcov
- 1 frunza de dafin
- 3 cepe
- 1-2 capatani de usturoi
- 100- 150ml ulei
- sare dupa gust
- Pune fasolea la inmuiat 10- 15 ore (peste noapte e cel mai bine). Scurge fasolea.
- Pune fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta
- Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.
- Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.
- Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.